A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Stiri.php

Line Number: 28

Backtrace:

File: /home/biznewsmedia/public_html/application/controllers/Stiri.php
Line: 28
Function: _error_handler

File: /home/biznewsmedia/public_html/index.php
Line: 273
Function: require_once

BIZNEWS RO

Serviciul 112 din Republica Moldova vine cu precizari in contextul cazului ingrozitor din Caracal, care a zguduit Romania. Cate modalitati de localizare a terminalului apelantului sunt

Se intampla dupa ce una dintre adolescentele disparute a fost gasita abia dupa 19 ore de la apelul la 112, insa, din pacate, a fost prea tarziu.


Reprezentantii serviciul 112 de la noi afirma ca sunt trei modalitati de localizare a terminalului apelantului si vine cu unele recomadari pentru anumiti operatori.


„In contextul evenimentelor tragice din Romania, Serviciul National Unic pentru Apelurile de Urgenta 112 vine cu urmatoarele precizari: 

– Sistemul Informational Automatizat 112 din Republica Moldova dispune de trei modalitati de localizare a terminalului apelantului:


– In cazul apelurilor de la numerele de telefonie fixa, Sistemul Informational Automatizat 112 primeste in mod automat de la furnizorul de servicii telefonie, adresa fizica de instalare a terminalului.


– In cazul apelurilor parvenite de la furnizorii de telefonie mobila, Sistemul Informational Automatizat 112 primeste in mod automat localizarea primara a terminalului apelantului bazat pe tehnologia CELL ID care reprezinta o arie orientativa oferita din datele preluate de la celula de telefonie mobila care deserveste terminalul apelantului. Aceasta arie are o raza relativ mare si este doar una orientativa.


– Apelurile de la terminalele mobile care utilizeaza sistemul de operare Android versiunea 2.3 sau mai recenta, Sistemul Informational Automatizat 112 primeste in mod automat localizarea AML, tehnologie care ofera posibilitatea de localizare a terminalului apelantului cu o precizie inalta oferita de Google - Emergency Locator Service. Aceasta presupune ca la un timp scurt dupa initierea apelului, teminalul apelantului trimite in mod automat SMS care contin date GPS ce indica pozitia terminalului. Zilnic Serviciul 112 receptioneaza aproximativ 1500 apeluri care sunt localizate dupa tehnologia AML.


– Serviciul 112 vine cu recomandarea pentru toti utlizitatorii sistemului de operare Android sa faca o actualizare care ar fi mai recenta decat versiunea 2.3, fapt ce ar permite localizarea mai precisa in cazurile apelurilor de urgenta.


– Reiteram ca tehnologia AML este disponibila doar pentru utilizatorii sistemului de operarare Android 2.3 si versiunile mai recente.


– Localizarea terminalului apelantului prin ambele metode (CELL ID si AML) se activeaza automat si sunt furnizate in SIA 112 exclusiv pe durata apelului de urgenta si nicidecum in alte conditii” se arata in precizarile serviciului 112 din tara noastra.

Bitcoin gratuit navigând pe net!

Subiecte accesate

Economie   Criză ,
PoliticieniEcaterina Andronescu ,
VedeteDenisa Bambi ,