A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Stiri.php

Line Number: 28

Backtrace:

File: /home/biznewsmedia/public_html/application/controllers/Stiri.php
Line: 28
Function: _error_handler

File: /home/biznewsmedia/public_html/index.php
Line: 273
Function: require_once

BIZNEWS RO

OUG 114 produce efecte nedorite în sectorul construcțiilor

OUG 114 produce efecte nedorite în sectorul construcțiilor

OUG 114 adoptată la final de 2018 produce efecte, probabil, necalculate de către guvernarea PSD. În OUG 114 se precizează acordarea unor facilități pentru firmele din domeniul construcțiilor, dar pe domenii CAEN, nu pe coduri COR (coduri de clasificare a activităților). Acest lucru generează probleme pentru firmele al căror obiect de activitate nu se bazează în mare parte pe construcții, dar au un CAEN pe acest domeniu. Astfel, vor fi obligați și aceștia să acorde un salariu minim de 3000 lei, far fără facelitățile fiscale de care beneficiază companiile de construcții cu cel puțin 80% din cifra de afaceri din activitatea de construcții.

Cu alte cuvinte, întreg personalul companiilor care au și activități în construcții va fi plătit cu 3000 lei, inclusiv amenjatori, portari, secretare ș.a.m.d.

"Cei care lucrează la un angajator cu cod CAEN activitate de construcții și în mod efectiv realizează 80% din cifra de afaceri în domeniul construcțiilor sunt scutiți de impozitul pe venit, de contribuția la asigurările sociale de sănătate și de contribuția la asigurările sociale de pensii corespunzătoare pilonului doi." - Potrivit Stiri pe Surse.

a) angajatorii desfășoară activități în sectorul construcții care cuprind: – activitatea de construcții definită la codul CAEN 41.42.43 – secțiunea F – Construcții; – domeniile de producere a materialelor de construcții, definite de următoarele coduri CAEN: 2312 – Prelucrarea și fasonarea sticlei plate; 2331 – Fabricarea plăcilor și dalelor din ceramică; 2332 – Fabricarea cărămizilor, țiglelor și altor produse pentru construcții din argilă arsă; 2361 – Fabricarea produselor din beton pentru construcții; 2362 – Fabricarea produselor din ipsos pentru construcții; 2363 – Fabricarea betonului; 2364 – Fabricarea mortarului; 2369 – Fabricarea altor articole din beton, ciment și ipsos; 2370 – Tăierea, fasonarea și finisarea pietrei; 2223 – Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții; 1623 – Fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcții; 2512 – Fabricarea de uși și ferestre din metal; 2511 – Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice; 0811 – Extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei; 0812 – Extracția pietrișului și nisipului; 711 – Activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică

b) angajatorii realizează cifră de afaceri din activitățile menționate la lit. a) în limita a cel puțin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna în care aplică scutirea

c) veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplică scutirea, sunt cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar inclusiv și sunt realizate în baza contractului individual de muncă.

Bitcoin gratuit navigând pe net!

Subiecte accesate

Economie   Criză ,
PoliticieniEcaterina Andronescu ,
VedeteDenisa Bambi ,